Čočkové kari s paprikou 7.6.2008

Suroviny:
250 g červené čočky, 1 kostka vývaru, 2 stroužky česneku, svazek naťové cibule, 4 červené chilli papričky, 2 červené papriky, 2 lžíce oleje, 2 lžičky kari, sůl a pepř

Postup:
Přebranou čočku propereme vodou, zalijeme ji asi půl litrem vody, rozdrobíme kostku vývaru a přivedeme k varu. Pak zmírníme teplotu a pozvolna vaříme asi 10 minut. Během varu nezapomeňte odebírat pěnu.
Česnek utřeme, očistěnou cibuli i s natí nakrájíme na kolečka, chilli papročky spolu s paprikou zbavíme jader, omyjeme a nakrájíme na proužky. Na pánvi (nejlépe wok) rozpálíme olej, nasypeme česnek a krátce osmahneme. Pak přidáme nakrájenou cibuli, chilli i červenou papriku a asi 2 minuty osmahneme. Směs ochutíme kari kořením a pepřem.
Nakonec hotovou čočku slijeme a přidáme do pánve a ještě krátce prohřejeme.

Vaříme s Habadějem v sobotu 7.6.2008 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Nenechte si ujít kouzlo staré Číny s Hankou Maciuchovou

Ondřej Kepka, režisér a moderátor

Ondřej Kepka

Tajný deník čínské císařovny

Koupit

Románové zpracování životního příběh císařovny vdovy Cch'-si, která se jako mladá dívka Jehonala stala konkubínou císaře a díky mimořádné inteligenci, intrikám i krutosti dokázala postupně vystoupat na vrchol a na půlstoletí se stát faktickou vládkyní Číny.