Čočkové kari s paprikou 7.6.2008

Suroviny:
250 g červené čočky, 1 kostka vývaru, 2 stroužky česneku, svazek naťové cibule, 4 červené chilli papričky, 2 červené papriky, 2 lžíce oleje, 2 lžičky kari, sůl a pepř

Postup:
Přebranou čočku propereme vodou, zalijeme ji asi půl litrem vody, rozdrobíme kostku vývaru a přivedeme k varu. Pak zmírníme teplotu a pozvolna vaříme asi 10 minut. Během varu nezapomeňte odebírat pěnu.
Česnek utřeme, očistěnou cibuli i s natí nakrájíme na kolečka, chilli papročky spolu s paprikou zbavíme jader, omyjeme a nakrájíme na proužky. Na pánvi (nejlépe wok) rozpálíme olej, nasypeme česnek a krátce osmahneme. Pak přidáme nakrájenou cibuli, chilli i červenou papriku a asi 2 minuty osmahneme. Směs ochutíme kari kořením a pepřem.
Nakonec hotovou čočku slijeme a přidáme do pánve a ještě krátce prohřejeme.

Vaříme s Habadějem v sobotu 7.6.2008 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.