Celer v pivním těstíčku (od J. Vávrové z Pardubic)
Suroviny: 1 středně velký celer, 3 lžíce oleje, 2 lžíce citrónové šťávy, sůl, pepř, olej na smažení
Těstíčko: 150 g hladké mouky, 1 žloutek, 2 lžíce olivového oleje, 200 ml piva, bílek z jednoho vajíčka, sůl
Postup: Celer omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Z oleje, citronové šťávy, soli a pepře si připravíme marinádu, do níž plátky celeru naložíme a necháme je asi hodinu marinovat. Během té doby je několikrát obrátíme.
Těstíčko: Z mouky, žloutku, olivového oleje, piva a soli si připravíme těstíčko, do kterého na závěr vmícháme tuhý sníh z bílku. Celerové plátky vyjmeme z marinády, osušíme a namáčíme v pivním těstíčku. Na pánvi rozehřejeme olej a celer v něm dozlatova usmažíme.
Doporučení paní Vávrové:
Hotové celerové řízečky klademe na papírové utěrky, které odsají přebytečný tuk.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka