Burritos se špenátem
Kuchařka pro tatínky plná nadupaných receptů prověřených jedním z nich, opravdovým tátou, otcem tří synů Ondřejem Holinkou.
„Recepty z knihy zaberou minimum času – jinak byste se z toho kolotoče jménem „snídání, svačení, obědvání, žadonění, svačení, zase svačení, kňourání a večeření" nikdy nevymotali. Dětem navíc tato jídla opravdu chutnají, což mám prověřeno minimálně dvaceti malými pusami! A hned se připravte na to, že to co chutná vám, zásadně nechutná vašim dětem, a naopak,“ říká Ondřej Holinka.
Podrobně popsané postupy podle něj zvládne i táta nevařící a inspirací budou tomu v kuchyni zběhlému. Být dobrým tátou je šichta na plný úvazek, a je jedno, jestli jste táta pracující nebo ten na mateřské dovolené.
Potřebujete:
2 velká rajčata
2 hrsti nasekaného čerstvého baby špenátu
1 vejce
2 olivového oleje
4 pšeničné tortilly
200 g ricotty nebo čerstvého sýra
5 žampionů
mořská sůl
Postup:
1. Očistěte žampiony a pokrájejte je na plátky, umyjte rajčata a pokrájejte je na kostičky.
2. Na pánvi rozpalte trochu olivového oleje, na něm zlehka orestujte nakrájené žampiony, tak aby mírně zhnědly. Do pánve se žampiony rozklepněte vejce, rozmíchejte a nechte na plotně jen do té doby, než vejce ztuhne.
3. Pánev odstavte z plotny, nasypejte do ní baby špenát a rajčata. Osolte mořskou solí. Na závěr přimíchejte ricottu. Vzniklou směsí potřete pšeničné tortily, jeden okraj založte a pak teprve zamotejte rolky tak, aby jedna strana zůstala uzavřená.
4. Pokud vaše děti houby nejedí, vynechte je. Tortille to neuškodí :)
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka