Bůček
Postup:
1 kg libového bůčku umeleme, přidáme 5 celých vajec, majoránku, sůl a 1 - 3 stroužky česneku, dobře propracujeme, napěchujeme do tlačenkového střívka, zavážeme, dáme do vroucí vody a na mírném ohni vaříme 1 hodinu. Po vychladnutí zabalíme do alobalu a dáme do lednice.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.