Bramborové karbanátky 10/10/2009
Suroviny:
1/2 kg brambor
80 g měkkého salámu
60 g sýra
3 vejce
60 g polohrubé mouky
petrželka
sůl
pepř
muškátový oříšek
sýr na posypání
Postup:
Brambory oloupeme, uvaříme v osolené vodě do měkka, scedíme, ještě teplé prolisujeme nebo rozmačkáme a necháme vychladnout. Přidáme salám, sýr, žloutky, mouku, koření, sůl a nakonec sníh z bílků. Lžící klademe na plech vyložený pečícím papírem karbanátky a pečeme asi 15 minut při 220 stupních Celsia.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.