Bílé klobásy na pórku 22.11.2008

Suroviny:
1,5 kg mladých pórků, máslo, 4 bílé klobásy, 3 šalotky, 1 sklenice bílého suchého vína, svazek petrželky, sůl, pepř

Postup:
Nejprve očistíme pórky, důkladně je omyjeme a pokrájíme na špalíčky dlouhé asi 5 cm.
Špalíčky ponoříme na tři minuty do vařící vody, pak je scedíme a necháme okapat.
Do kastrolku vložíme máslo, vložíme pórek, osolíme, opepříme, zakryjeme pokličkou a dusíme asi 10 minut.
V pánvi rozehřejeme olej. Do klobás na několika místech píchneme vidličkou, abychom zabránili jejich prasknutí. Na pánvi je ze všech stran opečeme dozlatova.
Z pánve vylijeme přebytečný tuk a přidáme pokrájené šalotky. Jakmile zezlátnou, přilijme víno.
Dusíme 10 minut.
Na pórek rozprostřeme klobásy a šalotku se šťávou. Necháme chvíli odležet v teple a před podáváním ozdobíme trochou nasekané petrželky.

Vaříme s Habadějem v sobotu 22.11.2008 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.