ZNÁMÍ - NEZNÁMÍ

20. září 2010

I letos je léto na našich frekvencích ve znamení velké prázdninové soutěže. Chceme vás totiž také pobavit, poučit a odměnit. O co jde? Jak si zasoutěžit? Co bude možné vyhrát? Je to jednoduché!ZNÁMÍ - NEZNÁMÍ - právě tak se naše letní soutěžení jmenuje! Představujeme vám známé i méně známé lidi, kteří v minulosti v našem kraji pobývali, žili, nebo se tu dokonce narodili. Alois Jirásek, Božena Němcová, Jan Kotěra. Třeba právě o nich bude řeč.Poslouchejte o prázdninách naše vysílání a určitě vám ráno, dopoledne, nebo odpoledne neunikne důležitá nápověda. Díky ní můžete být od pondělí do pátku vítězem třeba právě VY! Stačí pozorně poslouchat a po 17. hodině zatelefonovat správnou odpověď na naši soutěžní otázku!!! Co je ve hře? Pobyty v kempech, luxusní kosmetické balíčky, knížky a cédéčka!

Český rozhlas Hradec Králové naladíte na frekvencích 90.5 pro celé východní Čechy, 95.3 pro Královéhradecko a 96.5 pro Rychnovsko. Soutěž pořádáme ve spolupráci s Deníky východní Čechy. Perličky a zajímavosti ze života ZNÁMÝCH - NEZNÁMÝCH si tedy můžete přečíst i ve svých oblíbených novinách.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.