Život mezi květinami aneb Obrazy jako poznání sebe sama

25. září 2010

Prodejní výstavu obrazů Kamily Nelibové, doplněnou květinovým aranžmá Ines Šťovíčkové a oděvy z přírodních materiálů s motivy květin od Heleny Makrlíkové, pořádá rychnovský Charitní domov pro mentálně postižené děti v ulici Palackého 26. září až 2. října. Vernisáž je 26. září 2003 v 17 hodin, vstupné je dobrovolné a bude určeno pro děti z charitního domova.

Zájem o kreslení a výtvarnou činnost provázel královéhradeckou rodačku (*1965) pražskou výtvarnici Kamilu Nelibovou-Barabášovou (matku tří dětí, nyní na mateřské dovolené) už od dětství - devět let navštěvovala výtvarné studio hradeckého krajináře Jaroslava Fröhlicha a poté vystudovala Střední průmyslovou školu textilní v Brně v oboru návrhářství a modelářství oděvů včetně scénických kostýmů.
Výrazně výtvarně zaměřená škola ji vedla k hlubšímu zájmu o umění vůbec, kromě toho se v té době zajímala i o různá esoterická učení pro svou nutkavou potřebu nalézt hlubší pravdy života, než co se běžně nabízí a vidí. V roce 1994 se začala věnovat Bachově květové terapii a astrologii - ta, jak sama říká, jí pomohla nahlédnout a začít chápat hlubší podstatu dějů spojených s naším bytím. Poslední dobou si začala svůj obzor rozšiřovat o studium čínského umění harmonie Feng Šuej.
Veškeré poznatky uplatňuje ve svých obrazech a při práci s lidmi. Cílem jejího hledání a snah je nalezení vlastní a jedinečné krásy v člověku a tím také způsobu, jak a čím být skutečně naplněný a šťastný. Více o ní na webové adrese http://www.galeriekamila.web.tiscali.cz/

Logo
Spustit audio