Ze zákazníka se vyklubal podvodník

3. květen 2012

Směnárnu v Jičíně v Hradecké ulici navštívil podvodník. Cizinec okradl pracovnici směnárny o 70 tisíc korun.

Podle jičínské mluvčí Policie ČR Hany Klečalové mají policisté k dispozici kvalitní záznam z kamer, na kterém je při podvodu zachycen asi pětačytřicetiletý muž snědé pleti, který požádal ženu u přepážky o výměnu eur za české koruny.

Směnárnu v Jičíně v Hradecké ulici navštívil podvodník

V pátek 27. dubna 2012 navštívil po sedmnácté hodině asi pětačtyřicetiletý cizinec jednu ze směnáren v Jičíně v Hradecké ulici. Pracovnici požádal o výměru eur za české koruny a přitom jí podal dva balíčky bankovek, které žena přepočítala.

Muž si poté vzal peníze zpět, přidal k nim další bankovky s tím, že žádá o výměnu 7 tisíc eur. Žena už bankovky nepřepočítala a rovnou mu vyplatila částku přes 170 tisíc korun.

To ale neměla dělat. Muž si totiž při předávání peněz nenápadně odebral z balíčku několik stoeurových bankovek. Až po jeho odchodu pracovnice směnárny zjistila, že mu vyplatila o 70 tisíc korun více, než měla.

K popisu podvodníka pracovnice uvedla, že byl ve věku kolem 45 let, snědé pleti, asi 180 cm vysoký, silnější postavy, měl černé na krátko střižené vlasy česané dozadu a zjizvenou tvář jako po neštovicích. Na sobě měl béžové sako a kostkovanou košili.

Případ šetří jičínští kriminalisté jako přečin podvodu. Zároveň žádají občany, kteří by k osobě pachatele mohli podat jakoukoliv informaci, aby tak učinili na linku 158 nebo přímo na telefonní číslo 974 533 101.

autor: VaW
Spustit audio