Zásadní krok k realizaci koupaliště v Hradci Králové

22. srpen 2011

Na základě připomínek občanů, opozičních zastupitelů i jednotlivých členů koaličních klubů se sešli k pracovnímu jednání královéhradečtí zastupitelé zvolení za ODS, VPM a HDK, aby projednali tyto připomínky a rozhodli o dalším postupu výstavby koupaliště v lokalitě pivovarské flošny. Zastupitelé vyslechli argumenty investičního odboru a společnosti PIIS s.r.o., která zajišťuje koordinaci a supervizi projektu, týkající se poměru velikosti vodních ploch k počtu návštěvníků, ceny koupaliště a návazných nutných staveb, variant využití vnitřních prostor provozní budovy, dopravního řešení a architektury. Po vyhodnocení a proběhlé diskusi dospěli koaliční zastupitelé k závěru, že v této chvíli jakékoliv výraznější omezení stavby by způsobilo její zpoždění a v konečném důsledku další navýšení ceny. Mohlo by dojít k situaci, že by město postavilo o několik let později menší areál za podstatně vyšší cenu.

Proto přítomní zastupitelé odsouhlasili další postup v tom smyslu, že v nejbližší možné době budou odsouhlaseny zadávací podmínky výběrového řízení na zhotovitele stavby a způsob financování tohoto projektu.
Současně budou provedeny takové změny konečné podoby koupaliště, které povedou k úspoře přímých investičních nákladů a nesníží přitom komfort pro návštěvníky. Ušetřené prostředky by měly být využity k zatraktivnění celého areálu.
Zastupitelé se dále dohodli, že financování stavby nebude podmíněno prodejem městského majetku, zajištěno by mělo být kombinací stávajících i budoucích volných prostředků rozpočtu města a úvěru.
Dále bylo rozhodnuto, že město bude pokračovat v přípravách realizace dalších umělých vodních ploch ke koupání na území města s přihlédnutím k tradičním rekreačním lokalitám.

Spustit audio