Zapečené kuřecí řízky se sýrem a pórkem (Pórek na 160 způsobů) 14.7.2007

Suroviny:
4 kuřecí řízky, 2 malé pórky, 500 g brambor, 1/2 citronu, 100 g parmazánu nebo ementálu, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce másla, 1 lžíce oleje, 1 lžíce másla na vymazání mísy, sůl a pepř

Postup:
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Pokapeme citronovou šťávou a poprášíme moukou. Na oleji a jedné lžíci másla je po obou stranách osmahneme. Připravíme si máslem vymazanou zapékací mísu. Řízky poklademe do mísy. Jeden pórek jemně nasekáme a osmahneme ve zbývajícím tuku z řízků. Až pórek vychladne, promícháme jej se sýrem, osolíme, opepříme a tuto směs dáme na řízky. V troubě pomalu zapékáme až do chvíle, než se sýr zbarví do růžova. Mezitím si dáme vařit oškrábané na kostky nakrájené brambory. Až budou hotové, tak je scedíme a na zbylém másle je s jedním nahrubo nakrájeným pórkem opečeme. Brambory podáváme se zapečenými řízky.

Vaříme s Habadějem v sobotu 14.7.2007 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.