Výstavba venkovního koupaliště v Hradci Králové by mohla začít již letos

22. srpen 2011

V Hradci Králové by už na konci letošního roku mohla začít stavba letního koupaliště za více než půl miliardy korun. Na čem tento termín závisí jsme se zeptali Václava Sbobody, mluvčího královéhradeckého magistrátu. "Tento termín závisí na několika faktorech. Prvním z nich je nutnost vyřešit financování celého projektu, který vyjde zhruba na půl miliardy korun. V květnu by měla rada města rozhodovat o tom, z jakých peněz bude výstavba koupaliště financována, zdali to bude prodejem nějakého městského majetku nebo zdali se nám podaří získat investora, který by celou stavbu zafinancoval a poté případně provozoval," uvedl Václav Svoboda, mluvčí magistrátu Hradce Králové.

"Kromě toho samozřejmě čekáme na vydání stavebního povolení, které očekáváme v horizontu několika měsíců a pokud všechno poběží tak, jak by mělo, předpokládáme, že někdy v říjnu bychom mohli podepsat smlouvu s dodavatelem a začít stavět," dodal Václav Svoboda, mluvčí magistrátu Hradce Králové.
Koupaliště by mělo stát 550 milionů korun. To je hodně peněz, asi čtvrtina ročního rozpočtu Hradce Králové. Potřebuje skutečně město tak nákladnou stavbu?
"Je to skutečně velká částka, nicméně absence koupaliště v Hradci Králové, venkovního koupaliště je často vytýkaným problémem. Ozývají se hlasy od občanů neustále, že chtějí, aby v Hradci Králové vyrostlo venkovní koupaliště či aquapark, to znamená, jsou to podle našeho názoru účelně investované prostředky," uvedl Václav Svoboda, mluvčí magistrátu města Hradec Králové.
Pokud by se tedy začalo stavět ještě letos, kdy by mělo být koupaliště návštěvníkům k dispozici?
"Pokud by se nám podařilo zahájit stavbu ještě letos, tak předpokládáme, že koupaliště by mohli Hradečané využít už o prázdninách v roce 2010," dodal Václav Svoboda, mluvčí magistrátu Hradce Králové.

Spustit audio