Výrobce vrat Toors CZ rozšiřuje výrobu a přijímá nové lidi

24. září 2010

Společnost Toors CZ z Nového Bydžova na Královéhradecku, jež je předním českým výrobcem sekčních průmyslových a garážových vrat, rozšiřuje výrobu a přijímá nové pracovníky. Firma v září přestěhuje výrobu do zrekonstruované haly v areálu bývalého bydžovského cukrovaru, jež včetně nové technologie stála asi šest milionů korun. Počet zaměstnanců by se měl zvýšit z nynějších 52 na téměř 60. ČTK to řekl obchodní ředitel firmy Karel Hodač. Firmě se podle něj daří zvyšovat prodej zejména na Slovensku, v Rakousku, Německu a Itálii. Na export nyní jdou zhruba tři čtvrtiny produkce.

"Také na českém trhu registrujeme vzrůstající poptávku," řekl Hodač. Celkové letošní tržby by mohly vzrůst asi o polovinu na úroveň 180 milionů korun. Původně firma čekala růst až k hranici čtvrt miliardy, což se ale podle Hodače nenaplní kvůli posunutí zakázek pro nizozemský trh.
K letošnímu růstu by měla firmě výrazně pomoci také výroba takzvaných rychloběžných vrat s navinující se fólií, která začala loni v říjnu. Roční zisky podniku se pohybují v řádech milionů korun.
Firma s výrobou v Novém Bydžově začala v roce 2000. Jejím majoritním vlastníkem je nizozemská společnost D. W. van Wijk Holding s podílem 51 procent, zbytek drží tři české fyzické osoby.

Logo
Spustit audio