Východní Čechy vydají společný katalog cestovního ruchu

24. září 2010

První společné prezentace turistických atraktivit připravují Pardubický a Královéhradecký kraj. Oba kraje také vydají společný katalog cestovního ruchu. ČTK to řekl ředitel sdružení Východní Čechy Jan Machek. "Východní Čechy se budou jako jeden turistický region prezentovat už na příštím brněnském veletrhu Regiontour a pražském Holiday World," řekl Machek. Kraje se rozhodly ke spolupráci při rozvoji turismu v polovině letošního roku. Zkušenosti z cestovního ruchu totiž ukazují, že zejména v zahraničí je nutné cíleně propagovat území větší, nežli jsou administrativně vymezené hranice krajů.

Pardubický a Královéhradecký kraj se proto rozhodly využít definice turistického regionu Východní Čechy, používané národní centrálou cestovního ruchu Czech Tourism. Kraje chtějí společně prezentovat "turistický region Východní Čechy" zejména na veletrzích cestovního ruchu, ale i v některých propagačních materiálech.
"V příštím roce vyjde společný katalog cestovního ruchu. Plánujeme například i vydání společné mapy kempů či skládačky o židovských památkách na území regionu, ale vše rozhodnou až nově zvolená zastupitelstva," konstatoval Machek.

Logo
Spustit audio