Vídeňské roštěnky
podle paní Mirky
Suroviny:
4 roštěnky po cca 150 g
70 g sádla
1 lžíce hladké mouky
1 cibule
30 g másla
vývar z hovězího masa
mletý pepř
sůl
Postup:
Roštěnky na okraji nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany je poprášíme moukou. V pánvi rozpálíme sádlo a opečeme v něm připravené roštěnky, nejprve na pomoučené straně. Z každé strany opékáme 3 - 4 minuty. Při obracení masa přidáme cibuli nakrájenou na kolečka. Opečené roštěnky přendáme na teplou mísu, na ně poklademe opečenou cibuli a tenké plátky másla. Ze šťávy sebereme tuk, podlijeme vývarem, osolíme, krátce povaříme a maso přelijeme.
Upravujeme-li více roštěnek, pak cibuli osmažíme zvlášť.
Příloha: dušená rýže, dušená zelenina, brambory vařené, pečené nebo smažené, bramborová kaše, zeleninové saláty, nakládaná zelenina.
4 porce
Celková doba přípravy cca 30 minut
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka