Veřejná nahrávka Koncertu Studia Noc - originální Lokálka se čtyřicítkou na krku!

2. březen 2015

Máme pro vás, vážení a milí, bezvadný tip na večer 11. července. Je to pátek a letos, na Šrámkově statku v Pileticích u Hradce Králové vás pobaví kapela Lokálka. Rozhlas vystoupení natáčí pro pořad Koncert Studia Noc, začínáme v 19 hodin - ale vy přijďte klidně dřív. Těšíme se, že vás potěšíme!

Lokálka letos slaví za indiánského pochodu čtyřicítku, třebaže "dědeček" zakladatel a kapelmajstr Láďa Straka už tráví lepší časy ve vybrané společnosti nebeské hospody. To nejlepší z toho nejhoršího: když věděl najisto, že to jde s jeho zdravím s kopce, požádal spoluhráče, aby oslovili Radka Nováka; že si u kytary spolu vždycky rozuměli. Radek zaskočil a zůstal, třebaže šéfuje svébytné folkové formaci Pouta.

Stalo se něco zvláštního. Lokálka přišla o kmenového autora a autoritu, ale posílila o prvotřídního hráče a zpěváka. Vstoupila tím do období, které si ani neuměla představit; kromě dominantního sólisty a neřiditelné střely Františka Zapadla se najednou daří vícehlasům a vedle rustikálního komedianství objevuje i jiné půvaby. Nepřízeň osudu vrchovatě překonává potěšení bavícího se publika.

Ten báječný pocit je hnacím řemenem do dalších let.

Řada originálních "lokálkovských" hitů zazní v koncertu, který začne v pátek 11. července 2014 v 19 hodin na Šrámkově statku v Pileticích u Hradce Králové.

Celé vystoupení kapely Lokálka  se objeví v rádiu vašeho kraje ve středu 23. červece po 20. hodině (přehled frekvencí uvidíte po kliknutí na linky):
Český rozhlas Brno (Jihomoravský a Zlínský kraj)
Český rozhlas České Budějovice
Český rozhlas Hradec Králové
Český rozhlas Olomouc
Český rozhlas Ostrava
Český rozhlas Pardubice
Český rozhlas Plzeň (Plzeňský a Karlovarský kraj)
Český rozhlas Region, střední Čechy
Český rozhlas Region, Vysočina
Český rozhlas Sever (Ústecký a Liberecký kraj)
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.