Vařit maso do změknutí je někdy úkol na celé hodiny. Zkuste to trochu urychlit
Dnes si budeme povídat o přípravě masa.
Pokud se ho chystáte vařit, vždy jej vkládejte do studené vody. Jedině tak se bude vařit stejnoměrně. Hovězí maso rychleji změkne, když do vody přidáte dvě lžíce octa.
Chcete-li péct starší drůbež, třeba slepici nebo husu, nejdříve je trochu povařte a teprve potom dejte péct. S jistotou změknou. Hovězí a skopové maso bude měkčí, když ho při dušení podlijete dvěma lžícemi červeného vína.
A pokud chcete mít na drůbeži krásnou křupavou kůrčičku, potřete jej slabou vrstvou medu, nebo jen zlehounka posypte moučkovým cukrem.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.