Vánoční galavečer pomohl dvojici broumovských dětských domovů

24. září 2010

Dva dětské domovy v Broumově na Náchodsku dnes převzaly od pořadatelů charitativní akce Vánoce v Broumově zhruba 50.000 korun. Kromě finanční podpory získaly domovy také materiální dary, celkový výtěžek dosáhl 130.000 korun, řekl dnes ČTK organizátor akce David Novotný. "Dětský domov získal například vstupenky na muzikál Tři mušketýři, materiální pomoc mohou také využít na různé kroužky a zájmovou činnost, peníze budou směřovat i na podporu letních táborů," řekl Novotný. Děti z dětského domova také měly možnost galavečer v sále broumovského kulturního domu Střelnice přímo sledovat.

"Pro ty děti je úžasné, že se mohou zapojit do kulturního života, velmi je baví i muzikály, na které se těší," řekla dnes ČTK ředitelka Dětského domova a speciální mateřské školy v Broumově Hana Židová.
Podobných charitativních akcí pořádá Novotný každoročně několik, za posledních devět let jich na Náchodsku uspořádal 25. "Celkem se na nich na pomoc dětským domovům a ústavům podařilo získat téměř 3,5 milionu korun," řekl dnes Novotný.
Jeho práci vítá i ředitelka Židová. "Zájem sponzorů o pomoc dětským domovům je hodně kolísavý, David Novotný je vlastně za poslední roky jediným pravidelným sponzorem, který na nás myslí," řekla.

Logo
Spustit audio