Vánoce a Nový rok s Českým rozhlasem Pardubice

22. prosinec 2019

Pohádkoví hosté, Rybova mše vánoční, nebo závěr roku se Silvestrovskou Humoriádou a premiérou rozhlasové hry. Užijte si s Českým rozhlasem Pardubice krásné sváteční dny.

Vánoční tradice i dobré rady pro úspěšný vstup do Nového roku nabídne v oblíbené rubrice Domácí štěstí Iva Hüttnerová.

Pohádkové hosty si do svého pořadu „Xaver a host“ pozval Luboš Xaver Veselý. Na Štědrý den se po 13. hodině můžete těšit na Zdeňka Trošku, první svátek Vánoční můžete hodinu po poledni strávit u Xavera s Naďou Konvalinkovou a na Štěpána bude hostem Pavel Trávníček.

Na Štědrý večer odvysíláme v 18 hodin Rybovu Českou mši vánoční.

Mezi svátky koncerty

V sobotu 28. prosince po 20. hodině se můžete těšit na záznam galakoncertu k 90. výročí Českého rozhlasu Ostrava s hvězdou večera, zpěvačkou Marií Rottrovou, v neděli 29. prosince po 20. hodině si pak přijdou na své milovníci folklóru a Big bandu Českého rozhlas v záznamu koncertu k výročí 17. listopadu.

Patrik Rozehnal, Jiří Krampol, Ota Jirák, Naďa Konvalinková, Tomáš Töpfer, Ivanka Devátá, Josef Náhlovský, Václav Vydra a Petr Jablonský

Silvestr a Nový rok

Na Silvestra po 9. hodině si užijte speciální Zálety Aleny Zárybnické se zpívajícím právníkem Ivo Jahelkou.

Po 13. hodině přivítá Luboš Xaver Veselý ve svém pořadu Xaver a host imitátora Václava Faltuse a zábava vyvrcholí tři hodiny před půlnocí Silvestrovskou Humoriádou. Do té letošní přijali pozvání Josef Alois Náhlovský, Petr Jablonský, Ivanka Devátá, Václav Vydra, Jiří Krampol, Ota Jirák, Naďa Konvalinková a Tomáš Töpfer.

Novoroční odpoledne po 13. hodině si můžete zpříjemnit rozhovorem Luboše Xavera Veselého se Zbigniewem Czendlikem a večer po 20. hodině máme pro Vás připravený  novoroční dárek: premiéru rozhlasové hry George Agathonikiadise s názvem Úsměv samoty. Hlavní roli v tragédii o samotě, lásce a jednom zachráněném osudu ztvárnil Miroslav Donutil.

Podrobný program na každý den

autor: nov
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.