V Náchodě zemřel muž hospitalizovaný s podezřením na otravu metanolem

8. březen 2013

V Náchodské nemocnici zemřel v noci na dnešek muž, u kterého měli lékaři podezření na otravu metylalkoholem. Policie pokračuje ve vyšetřování celého případu.

Senior byl několik dní v kritickém stavu.

„Jeho zdravotní stav byl kritický po celou dobu hospitalizace. Ležel na oddělení ARO v umělém spánku, byl napojen na plicní ventilaci a na hemodialýzu. Včera ve večerních hodinách zemřel,“ říká mluvčí nemocnice Lukáš Holub.

Otravu jedovatým alkoholem nebylo možné zatím stoprocentně potvrdit.

„My jsme nebyli schopni zjistit, jestli šlo o otravu metylalkoholem. Prodleva mezi požitím alkoholu a hospitalizací byla tak velká, že došlo k rozkladu té látky, tudíž v těle se vyskytovaly pouze metabolity nebo další látky, které vznikly rozkladem metylalkoholu,“ vysvětluje Holub.

Muž byl hospitalizovaný v úterý ráno. Test na otravu metanolem byl negativní. I přesto se o případ začala zajímat policie. Při kontrolách žádné problémy neobjevila. Je tak pravděpodobné, že muž pil alkohol, který měl už delší dobu doma.

V Královéhradeckém kraji se až do této doby objevila jen jedna otrava metylalkoholem. V říjnu loňského roku vypil jedovatý alkohol muž z Broumovska, dodnes má poškozený zrak.

autor: par
Spustit audio