V Hradci Králové pořádají veřejné shromáždění na podporu Izraele

22. září 2010

V pondělí 19. ledna od 17 hodin pořádá Křesťanské centrum Sion v Hradci Králové na Baťkově náměstí "Veřejné shromáždění na podporu Izraele" otevřené široké veřejnosti. Chce tak dát i občanům z našeho regionu možnost projevit veřejně své postoje a zároveň příležitost pro seznámení se s fakty týkajícími se současné reality v Izraeli. Na místě by měly být informační nástěnky s aktuálními zprávami a videoprojekce se záběry z míst v Izraeli postižených raketovými útoky, se zneužíváním palestinských dětí jako lidských štítů apod. Svou účast na akci již přislíbili mnohé osobnosti našeho města a regionu, mezi jinými např. poslanci Hana Orgoníková, Robin Böhnisch či senátor Pavel Trpák. Podporu vyjádřily i další osobnosti veřejného života, které se zúčastnit nemohou, jako např. europoslanec Vladimír Železný.

Veřejným shromážděním na podporu Izraele chtějí pořadatelé veřejně vyjádřit podporu Izraeli v jeho obranných aktivitách vůči teroristům organizace Hamas operujícím v pásmu Gazy a raketovým útokům, které již mnoho let sužují jeho obyvatelstvo. Od roku 2001 bylo na Izrael vypáleno přes 10.000 smrtonosných raket, které zasahují mj. školy, školky, nemocnice i obytné domy a mají na svědomí ztráty na lidských životech (včetně dětí), množství zraněných a psychické trauma pro běžné obyvatele postižených oblastí. Chtějí také vyjádřit znepokojení a nesouhlas se zneužíváním obyvatel pásma Gazy (často cíleně dětí) jako lidských štítů ozbrojenci teroristické organizace Hamas.
Na žádosti z řad občanů bude i na místě možné přispět na finanční sbírku pro oblasti Izraele postižené raketovými útoky, kterou Centrum Sion vyhlásilo.

Spustit audio