V Hradci Králové otevřou studium architektury

22. září 2010

Již od letošního října budou mít absolventi středních škol možnost studovat studijní program Architektura a stavitelství přímo v Hradci Králové, kde Fakulta stavební ČVUT v Praze otevře své nové pracoviště. Do 1. ročníku zde bude přijímat 40 - 50 studentů. Zájemci budou podávat přihlášku na Fakultu stavební ČVUT v Praze na studijní program Architektura a stavitelství s poznámkou, že mají zájem o studium v Hradci Králové. Přijímací řízení bude probíhat jednotně na fakultě v Praze podle schválených podmínek. Hradecká "architektura" bude v prvních letech výuky umístěna v budově Technologického centra v areálu letiště, které má s centrem Hradce Králové dobré spojení městskou autobusovou dopravou.

Budova je moderně vybavena, pro studenty jsou k dispozici učebny i přednášková místnost vybavená nejmodernější přenosovou technikou s možností přímého přenosu přednášek probíhajících v Praze, včetně možnosti interaktivních vstupů. V budově Technologické centra je i možnost stravování, k dispozici je parkoviště.
Výuka bude v Hradci Králové zajišťována jak učiteli z mateřské fakulty v Praze, tak místními odborníky z praxe, kteří jsou členy České komory autorizovaných inženýrů a techniků a České komory architektů. Účast na výuce přislíbili i architekti z předních hradeckých architektonických ateliérů.
Bližší informace vám ochotně poskytnou:
Vladimíra Šilhánková, tel. 495 514 318, 603 554 155, e-mail: vladimira.silhankova@fsv.cvut.cz nebo Bedřich Košatka, proděkan FSv ČVUT v Praze, tel. 224 354 714, e-mail: kosatka@fsv.cvut.cz

Spustit audio