V Hořicích otevřeli nové sportovní centrum

25. září 2010

Hořická radnice včera otevřela nové sportovní centrum v objektu bývalé kotelny na sídlišti Pod Lipou. Obyvatelé města budou moci v novém sportovním areálu využívat moderní čtyřdráhovou kuželnu, saunu, kurt na squash a občerstvení. "V pátek uspořádáme den otevřených dveří a od soboty se rozjede běžný provoz kuželny a squashe. Sauna a masáže začnou fungovat zřejmě až od října, protože personál musí nejdříve absolvovat nezbytné školení," uvedl tajemník hořické radnice Jaroslav Vais.

První etapa přestavby bývalé kotelny přišla město téměř na čtyřiadvacet milionů korun, dalších devět milionů uhradila radnice ze státní dotace od ministerstva financí. Vedení města chce v rekonstrukci areálu pokračovat stavbou plaveckého bazénu se čtyřmi pětadvacet metrů dlouhými dráhami. "Rozhodující bude, jestli pokračování výstavby definitivně odsouhlasí pondělní zasedání zastupitelstva. Pokud se tak stane, mohlo by se začít stavět už příští rok na jaře a v polovině roku 2005 by se v novém bazénu mohli vykoupat první lidé," odhadl tajemník.
Původní úvahy o otevření krytého bazénu už koncem příštího roku musela radnice opustit kvůli volbě technologicky náročnější nerezové vany. "Tím se o něco zvýšily i předpokládané náklady na stavbu bazénu, které nyní mírně překračují 35 milionů korun," dodal Vais.

Logo
Spustit audio