V Harrachově dnes po poledni zahájila provoz nová bobová dráha

24. září 2010

V Harrachově na Semilsku zahájila dnes po poledni zkušební provoz nová bobová dráha. Atrakci, která rozšíří nabídku sportovního vyžití v západních Krkonoších, vybudovala společnost První bobová. Podobnou atrakci už provozuje ve Špindlerově Mlýně. "Lidé už nás bombardovali dotazy, kdy dráhu konečně rozjedeme, museli jsme ale počkat na schválení kolaudační komise," řekl dnes ČTK jednatel společnosti Vít Moudrý.

Výstavbu další dráhy plánovala společnost tři roky. Dráha je určena široké veřejnosti. Od té ve Špindlerově Mlýně se ale liší. "Je přizpůsobena pro klientelu, která Harrachov navštěvuje nejvíce - pro rodiny s dětmi, zatímco ta špindlerovská je určena spíše sportovně založeným návštěvníkům hor," vysvětlil Moudrý. Dráha je podle něj bezpečná a jezdit na ní mohou i děti. Ty nejmenší na dvojbobu společně s rodiči. Moudrý věří, že druhá dráha bude stejně úspěšná jako první, kterou se ročně projede kolem 150.000 návštěvníků.
Vedení Harrachova záměr společnosti vítá a také pro něj pronajalo na 40 let pozemky. Podle starosty Václava Cajthamla není úkolem nové atrakce přilákat do Harrachova další návštěvníky, ale nabídnout jim nové možnosti vyžití. Bobovou dráhou rozvojové plány města nekončí. "V budoucnu bychom rádi vybudovali také krytý bazén nebo malý aquapark," řekl ČTK.
Areál bobové dráhy leží jen 400 metrů od centra Harrachova na kopci Hřebínek směrem k severnímu okraji Anenského údolí. Dráha je zhruba 700 metrů dlouhá s převýšením 38 metrů. Má 17 zatáček a dva nadjezdy. Bude osvětlena, aby se na ní dalo jezdit i večer. Na rozdíl od dráhy ve Špindlerově Mlýně bude vyhřívaná, a umožní tak celoroční provoz. V provozu bude i o víkendu. V sobotu od 10:30 do 20:00, v neděli už od 10:00.

Logo
Spustit audio