Trutnovské gymnázium čeká rekonstrukce za 138 milionů

23. září 2010

Gymnázium v Trutnově by se mělo v blízké budoucnosti dočkat rozsáhlé rekonstrukce, jejíž náklady by měly vyjít celkem na 138 milionů korun. 85 procent nákladů této rekonstrukce by měly uhradit peníze z operačních programů Evropské unie, o které se bude kraj ucházet v první polovině příštího roku. Rada Královéhradeckého kraje schválila zahájení přípravných prací na realizaci této akce. Na trutnovském gymnáziu se během letošního roku již stavělo: rekonstrukcí za více než 28 milionů korun prošla tamní jídelna.

Budovy gymnázia, které vznikly v první polovině minulého století jsou ve špatném stavu. "Podlaha i stěny jedné z tělocvičen jsou v havarijním stavu, ve škole zcela chybí větší místnost pro jednání pedagogického sboru, střecha nad jednou z budov v havarijním stavu, zatéká voda, okna netěsní, jsou stará, nevyhovující, dochází k obrovským únikům tepla a tím ke značným ekonomickým ztrátám. Všechny tyto nedostatky rekonstrukce vyřeší," řekl Zdeněk Kraus, radní Královéhradeckého kraje odpovědný za oblast školství.
Gymnázium Trutnov je dnes největší v Královéhradeckém kraji: studuje v něm kolem 780 studentů ve 27 třídách. Gymnázium působí ve dvou budovách, z nichž jednu vlastní kraj a druhá patří trutnovské radnici. Díky jeho dostavbě trutnovského gymnázia by měl vzniknout jediný školský komplex, což by ocenili zejména studenti. Díky úpravám by měl být provoz školy ekonomicky úspornější.

Spustit audio