Trojobal bez vajíček nebo krupice namísto strouhanky? Kuchyňské rady Ivy Hüttnerové
Červené zelí ztrácí při vaření rychle svou barvu. Můžete tomu lehce předejít, když do vody přidáte lžíci octa. Pokud bude navíc jablečný, zelí získá jemnější chuť.
Smažený květák bude křupavější, když při obalování použijete místo strouhanky obyčejnou dětskou krupičku. Mletá skořice pomůže nejen rajské, ale také svíčkové omáčce získat delikátní chuť. Do rajské omáčky navíc můžete přidat i několik voňavých hřebíčků, jako to dělaly naše babičky.
Trojobal můžete zvládnout i bez vajec. Nahradit se dají řídkou kaší z bramborového škrobu a vody. Použít ji můžete jak při obalování masa, tak při obalování zeleniny. Doufám, že i dnešní rady vyzkoušíte.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.