Tři stovky veteránů zamíří z krajů do Prahy

24. září 2010

Do Prahy zamíří tři stovky historických vozidel. Hvězdicovitá jízda je jednou z akcí, které Autoklub České republiky uspořádá ke stoletému výročí svého založení. Historické automobily a motocykly vyrazí na rallye ze 13 měst. První účastníci se na trasu vydají už 23. dubna z Ostravy, Zlína a Olomouce. Přenocují v Hradci Králové. Z ostatních měst (Prahy, Benešova, Vyššího Brodu, Hradce Králové, Pardubic, Karlových Varů, Plzně, Liberce, Brna a Jihlavy) vyjedou veteráni o den později. Cílem je pražská Opletalova ulice, kde se očekává příjezd mezi 11:00 a 15:00.

"Podobné jízdy se pořádaly před válkou i po ní. Chceme na tuto tradici navázat," uvedl tajemník soutěže Jan Burian na tiskové konferenci k chystanému Motoristickému týdnu v pražských Letňanech. Veteráni se na této motoristické výstavě 25. dubna také představí.
Organizátoři mají zatím přihlášky 206 automobilů a 88 motocyklů. "Jsou mezi nimi i skutečně unikátní vozy, například Praga z roku 1921 nebo motokolo DKW z roku 1920," uvedl Burian.

Logo
Spustit audio