Topolánkův bůčkový batoh 5/5/2007

Suroviny:
50 dkg vyššího bůčku bez kosti
2 stroužky česneku
20 dkg kysaného zelí
kmín
sůl
10 dkg debrecínky
pivo

Postup:
Bůček nakrájíme na 4 plátky, naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí, okmínujeme, poklademe debrecínkou a vymačkaným zelím, zabalíme a sepneme špejlemi. Upečeme v troubě nebo na grilu. Během pečení potíráme pivem.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.