Tipy pro milovníky zeleniny - zelenina bude skvěle vypadat i chutnat
8. červenec 2020
Dnes pro vás máme pár kuchařských fíglů, které se týkají zeleniny.
Hrášek zůstane při vaření pěkně zelený, přidáte-li do vody špetku cukru. Květák před vařením vložte do osolené vody a brouci z něj rychle vyplavou. A aby byl hezky bílý, přidejte do vody decinku mléka.
Papriky, než je budete plnit, potřete olejem a slupky nebudou praskat. Brokolici vařte vždycky s plátkem chleba, nebude tolik páchnout. Kukuřici při vaření nesolte, bude tvrdá. Nezralá rajčata rychle zčervenají, přidáte-li k nim do papírového sáčku jedno zralé, červené.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka