Tancem proti koroně. V Oblastní nemocnici v Jičíně si zatančili lékaři, zdravotní sestry i pacienti

3. únor 2021

Tancem k lepší náladě a k odreagování se od každodenních  stresů. I to byla motivace pro natočení pětiminutového videoklipu s tančícími lékaři, zdravotními sestrami a pacienty z Oblastní nemocnice v Jičíně.  Mohli se tak alespoň na pár minut oprostit od všeho, co teď zažívají, a povzbudit i diváky. 

Hlavním iniciátorem nácviku i natáčení, které se odehrávalo ve volném čase zdravotníků, byl kardiolog jičínské nemocnice Radek Válek. O tanečním videu si s ním podívala redaktorka Vlaďka Wildová.

Nejde o recesi, ale o relaxaci

„V žádném případě nejde o recesi, ale o to, aby se účinkující i diváci na pár minut odklonili od toho, co všechno v současnosti zažíváme," říká Radek Válek.

Všichni tančili ve svém volnu, kterého teď mají poskrovnu, především aby se odreagovali, uvolnili a přišli na jiné myšlenky.

Choreografii tančí personál z různých oddělení jičínské nemocnice. Na to, aby se účinkující naučili taneční kroky, měli jen dva dny, výsledek ovšem rozhodně stojí za to!

Radek Válek, kardiolog z Oblastní nemocnice v Jičíně, který natočil video s tančícími lékaři, sestrami a pacienty, nevylučuje, že když se objeví nový nápad, přidá v budoucnu další videoklip, který by v nelehké době znovu povzbudil účinkující i diváky.

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.