Studenty střídají ve školách stavbaři, provedou opravy za 116 milionů

23. červen 2011

Na konci školního roku vystřídají ve středních školách v Královéhradeckém kraji studenty stavbaři.

Stavební úpravy a rekonstrukci střechy provedou například ve střední veterinární škole v Hradci Králové, na broumovském gymnáziu opraví tělocvičnu, v Trutnově zase proběhnou opravy jednoho z objektů tamního gymnázia.


„Celkově letos na školách ve správě Královéhradeckého kraje proběhnou stavební práce za celkem více než 116 milionů korun. Vedle toho se dokončují projekty center odborného vzdělávání ve čtyřech středních školách v Hradci Králové, Náchodě a Trutnově za celkově více než 100 milionů korun s významným příspěvkem Evropské unie,“ uvedl Jiří Nosek, krajský radní odpovědný za oblast školství.

Mezi největší stavby na středních školách letos patří například rekonstrukce kuchyně opočenské pobočky Střední školy a Základní školy z Nového Města nad Metují, za kterou kraj zaplatí celkem přes 24,5 milionů korun.

Další velkou akcí je rekonstrukce domova mládeže vyšší a střední odborné školy zdravotnické v Trutnově za 15 milionů korun. Rekonstrukce střech a stavební úpravy na hradecké střední veterinární škole, která se již dokončuje, vyjdou celkem na více než 11 milionů korun.

Královéhradecký kraj se stará o síť středních škol. Celkem je v regionu přes šest stovek škol, z toho kraj zřizuje přes 90 škol a školských zařízení: z nich je na pět desítek středních a vyšších odborných škol, více než 20 je speciálních a necelé dvě desítky dalších školských zařízení. V krajských školách a školských zařízeních, které navštěvuje přibližně 31 tisíc žáků a studentů, pracuje celkem na 4500 lidí, z toho přes 3000 pedagogů.

autor: Imrich Dioszegi
Spustit audio