Středeční Noční linka: Co pro vás znamená být ve vztahu v dobrém i zlém?

29. červenec 2020

Podařilo se vám splnit slib, který jste partnerovi dali? Jaká životní situace ho prověřila a co jste museli zvládnout, s čím se vyrovnat, co pochopit? Dokázal i vám partner skutky, že při vás stojí a vše zvládnete a nebo jste při složité životní situaci rezignovali a nedokázali společně naplnit slova, na která jste souhlasně přikývli při svatbě? 

Zažili jste situaci, kdy už jste neměli sílu a nebyli schopni dál ve vztahu vydržet? Kde je vaše hranice toho co ještě ano a co už ne?

Ve stavu zamilovanosti člověk řekne a slíbí cokoliv, ale teprve skutky, činy, dokáží pravdivost jeho slov. Život přináší do partnerského soužití řadu problémů a překážek, to je jasné. Ale až při větším problému, životní kolizi, se ukáže pravdivost slov: Budu s tebou v dobrém i zlém.

Pokud jde o skutečnou lásku, i určité problémy se dají zvládnout a překonat. Někteří ale při nastalém problému, komplikaci, konfliktu, rezignují.

Moderátor Karel Sladký zná lidi, kteří dokázali právě v tom zlém, v těžkém životním období vydržet, stali se partnerovi oporou a dokázali svou lásku a oddanost. Možná mezi ně patříte právě vy a povíte nám o tom a nebo o člověku, který stál a stojí právě při vás v dobrém, ale i zlém.

Brát toho druhého jaký je, jít do partnerského vztahu bez očekávání, představ o tom druhém - to ne každý dovede. Když člověk nemá přehnaná očekávání o budoucím soužití, není zklamán. Své zkušenosti a příběhy nám můžete napsat nebo zatelefonujte přímo do studia po 23. hodině na číslo 731 800 900.

autoři: Karel Sladký , baj
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.