Středa: Ve znamení Blíženců

3. červen 2015

Dáte na své měsíční znamení? Sedí na vás jeho charakteristika, nebo si říkáte, to je o někom jiném? Nosíte své znamení na krku? Hledali jste partnera i podle znamení?

Do 21. června se nacházíme ve znamení Blíženců. Jde o vzdušné znamení. Symbolem znamení Blíženců jsou dvojčata z řecké mytologie Kastor a Pollux. Jeden byl obyčejný smrtelník, druhý byl nesmrtelný. Tak i jedinci zrození v tomto znamení se vyznačují jistou dualitou a rozpolceností.

Je to znamení vzdušné a proměnlivé, doménou Blíženců je oblast komunikace. Vládnoucí planetou znamení Blíženců je Merkur. V horoskopu symbolizuje pohyblivost, komunikační schopnosti, myšlení, nervový systém a dýchací soustavu. Lidé narození v tomto znamení se proto vyznačují živým intelektem, zvídavostí, výmluvností a vynalézavostí.

Pro Blížence jsou sdělování a výměna myšlenek velmi důležité. Jsou obvykle jazykově nadaní. Nemají potíže navazovat nové vztahy. Ve společnosti jsou vítaní pro svůj smysl pro humor a mnohostranné zájmy i znalosti. Konverzace s nimi není nikdy nudná. Protože je zajímá tolik věcí, zůstávají na povrchu. Nejsou to lidé, kteří by se specializovali. Jejich přelétavost, neklid a netrpělivost jim nedovolí se zastavit a zkoumat věci do hloubky. Což může vést k zploštělému intelektualizování. U Blíženců se často vyskytují výkyvy nálad.

Nadšení a optimismus střídají propady a chmury Slunce je nejdůležitějším symbolem-vyjadřuje touhu člověka stát se sám sebou. Je to nesnadný úkol na celý život. Neurčuje způsob chování jedince, ale symbolizuje cestu nebo cíl. Slunce zachycuje touhu lidské bytosti po sebevyjádření a po uskutečnění vrozených potencí. Luna (Měsíc) symbolizuje touhu ponořit se do nevědomí, obrátit se do minulosti a oddat se citům.

Z postavení Luny se můžeme dozvědět, jak se člověk chová, když se stane pouze instinktivním tvorem. Ukazuje na instinktivní, mimoracionální povahu člověka. S postavením Luny souvisí i to, jak člověk v dětství vnímal matku a které energie od ní ho nejvíce ovlivňovaly. Červen je tu! Připravte se na to, že jahody budou červenější než stydlivé tváře romanticky naladěných dívek. A srdce mužů, která jsou po celý rok chladná, se v teplém počasí nebývale rozehřejí a rozněžní při pohledu na krásy přírody.

autor: kas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.