Středa: O tichých bláznech, rybářích a rybářkách...
Chodíte na ryby? Máte doma svůj prut a rybářské holínky? Vydržíte trpělivě sedět hodiny u vody? Co vám rybaření dává a kdo vás k němu přivedl? Pouštíte ryby zpátky a nebo se s úlovky rádi pochlubíte doma ? Chutnají vám ryby? Jaké nejraději a jak je v kuchyni nebo na grilu upravujete?
Začala letošní pstruhová sezóna a rybáři nemohli ani dospat... Po čtyřech a půl měsíčním půstu jim začal lov na pstruhových revírech. Od začátku prosince se tam nesmělo chytat, aby měly lososovité ryby klid na rozmnožování.
Stovky rybářů si tak na vzali dovolenou a vyrazily na letošní první lov. Grilování ryb na ohni - oblíbená činnost Čechů. Na zahradách a chatách grilujeme v této době hlavně ryby, které jsou i prospěšné zdraví. K tomuto životnímu stylu se přiklánějí i odborníci na výživu.
Jak ale ryby nejlépe upravit a jaké se na grilování hodí? Možná i vy poradíte v Noční lince Českého rozhlasu, i když se nepovažujete za rybáře, ale ryby vám chutnají.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka