Spuštění zóny placeného stání v Hradci Králové

22. září 2010

Aktuální harmonogram spuštění placených zón v Hradci Králové bude postupný podle jednotlivých lokalit, které jsou rozlišeny v dopravním značení i typem karet barevně. Zelená zóna ohraničená ulicemi V Lipkách, Střelecká, Resslova, Smetanovo a Tylovo nábřeží - distribuce karet žadatelů z uvedené zóny byla ukončena v pátek 3.10.2008. Od 6.10.2008 od 8:00 budou parkomaty aktivní, provizorní přelep dopravního značení bude odstraněn a zóna bude spuštěna do zkušebního provozu. Modrá zóna - lokalita Labská I. - spuštění zkušebního provozu zároveň se zelenou zónou dne 6.10.2008. Červená zóna střednědobého stání bude do zkušebního provozu uvedena k 15.10.2008. Modrá zóna - lokalita Orlická kotlina - spuštění zkušebního provozu zároveň s červenou zónou dne 15.10.2008.

Prodloužení termínů zahájení zkušebního provozu v jednotlivých zónách rovněž ovlivňuje postup prodeje karet. Pro výdej parkovacích karet byla zvolena komfortnější metoda výdeje a to tak, že každý zákazník je zván na konkrétní termín a hodinu aby nedocházelo k tvoření front a zbytečnému čekání zákazníků. Prodej parkovacích karet přímo navazuje na zahájení zkušebního provozu jednotlivých zón.
Zkušební provoz bude doprovázet asi týdenní upozorňující reklamní kampaň, která bude pomocí samolepek upozorňovat případné neplatící řidiče na porušení parkovacího řádu. Nicméně nelze spoléhat na tuto kampaň a je potřeba respektovat dopravní značení a platný parkovací řád.

Spustit audio