Správa CHKO Broumovsko vytáhne do boje proti nepovoleným reklamám

24. září 2010

Na boj proti nepovoleným reklamním poutačům rozmístěným na území Chráněné krajinné oblasti (CHKO) Broumovsko se připravuje tamní správa CHKO. Pracovníci do konce roku zpracují přehled všech reklamních poutačů, nepovolené tabule budou muset majitelé odstranit, řekl ČTK vedoucí CHKO Broumovsko Jan Piňos. "Zdá se nám, že nepovolených poutačů stále přibývá, hodně patrné je to například v okolí Adršpachu. Tento trend již nechceme dále tolerovat," řekl Piňos s tím, že vlastníkům nelegálně umístěných reklam může správa udělit až milionovou pokutu.

Podle Piňose se správa parku zaměří především na poutače rozmístěné bez povolení ve volné krajině podél silnic. "Je to vážný problém, který by mohl postupně zamořit celé Broumovsko. Proto jsme se rozhodli pro tuto akci," řekl Piňos, který odhaduje, že jde o desítky nelegálních reklamních poutačů.
Chráněná krajinná oblast Broumovsko vznikla v roce 1991, na jejím území se nachází například vyhlášené Broumovské stěny či Adršpašsko-teplické skály. Ceněné jsou také typické stavby, například barokní kostely a klasicistní statky.

Logo
Spustit audio