Špindlerův Mlýn v Krkonoších bude mít moderní aquapark

24. září 2010

Návštěvníci Špindlerova Mlýna v Krkonoších se již brzy budou moci vykoupat v moderním aquaparku. Stavbu, která by měla do střediska přilákat další turisty, v těchto dnech dokončuje společnost AQUA Park Špindlerův Mlýn patřící šesti podnikatelům. Celkové náklady na aquapark s přilehlým ubytovacím komplexem dosáhly asi 190 milionů korun. ČTK to řekla jednatelka společnosti Soňa Cejnarová. Aquapark vyrostl na místě bývalého koupaliště pod Medvědínem a jeho základem je bazén s tobogany, vířivkami a dalšími atrakcemi. Součástí je i restaurace a penziony s 200 lůžky.

Areál s parkovištěm pro 50 aut nabídne také venkovní bazén, sportoviště a doplňkové služby včetně masáží, posiloven, saun a solárií.
Náklady na stavbu komplexu firma asi z 60 procent pokryla úvěrem. Vlastní provoz aquaparku bude mít na starosti nizozemská cestovní kancelář Burgesdijk, která si areál pronajme. "Komplex by měl dál zvýšit prestiž Špindlerova Mlýna a nadále jej udržet na špici horských středisek v zemi. Chceme k nám ještě více přilákat rodiny s dětmi," řekla Cejnarová.
Investory podpořila špindlerovská radnice tím, že jim prodala pozemky za symbolickou korunu za metr čtvereční. "Takovéto zařízení zde chybělo. V létě při špatném počasí bude určitě přínosem, v zimě zpestřením," řekl ČTK dříve starosta Oldřich Šimek. Pokud by firma investici do konce letošního roku nedokončila, propadla by jí ve prospěch města kauce 20 milionů korun.
Různé firmy se již v minulosti pokoušely ve Špindlerově Mlýně aquapark postavit, ale jejich záměry nikdy nedopadly. Před více než pěti lety od záměru odstoupil pražský podnikatel. O rok později kvůli neplnění dohodnutých závazků město ukončilo spolupráci s hradeckou firmou Polyma Group. Do úspěšného konce nedospěla ani jednání s firmou Siemens v roce 2001.

Logo
Spustit audio