Špenát zapečený se šunkou /Střední škola potravinářská Smiřice/ 7.4.2007
Suroviny:
500 g listového špenátu, 1 kg brambor, 50 g tuku, 150 g šunky, 3 vejce, 1/8 l mléka, mletý pepř, sůl, stroužek česneku, 1/2 cibule, tuk a strouhanka.
Postup:
Přebraný a očištěný špenát povaříme krátce ve vroucí vodě, scedíme a dáme vcelku dusit na osmaženou cibuli. Dusíme velmi krátce, jen několik minut. Osolíme, přidáme rozetřený česnek a odstavíme.
Formu nebo pkáč vymažeme a vsypme strouhankou. Ve slupce uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
Do pekáče vložíme vrstvu brambor, osolíme, opepříme, potřeme dušeným špenátem.
Špenát obložím plátky šunky nebo jiným masem a kolečky natvrdo uvařených vajec. Vrchní vrstvu musí tvořit brambory.
Pokrm zalijem mlékem s rozšlehaným vejcem a zapečeme v troubě.
Vaříme s Habadějem v sobotu 7.4.2007 v 11:10 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka