Špenát zapečený se šunkou /Střední škola potravinářská Smiřice/ 7.4.2007

Suroviny:
500 g listového špenátu, 1 kg brambor, 50 g tuku, 150 g šunky, 3 vejce, 1/8 l mléka, mletý pepř, sůl, stroužek česneku, 1/2 cibule, tuk a strouhanka.

Postup:
Přebraný a očištěný špenát povaříme krátce ve vroucí vodě, scedíme a dáme vcelku dusit na osmaženou cibuli. Dusíme velmi krátce, jen několik minut. Osolíme, přidáme rozetřený česnek a odstavíme.
Formu nebo pkáč vymažeme a vsypme strouhankou. Ve slupce uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
Do pekáče vložíme vrstvu brambor, osolíme, opepříme, potřeme dušeným špenátem.
Špenát obložím plátky šunky nebo jiným masem a kolečky natvrdo uvařených vajec. Vrchní vrstvu musí tvořit brambory.
Pokrm zalijem mlékem s rozšlehaným vejcem a zapečeme v troubě.

Vaříme s Habadějem v sobotu 7.4.2007 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.