Soukromé nemocnici ve Vrchlabí hrozí uzavření ?

25. září 2010

Soukromé nemocnici ve Vrchlabí hrozí podle Mladé fronty Dnes (MfD) uzavření. Majitelé ziskového zdravotnického zařízení, které se obejde bez státních dotací, intenzivně jednají o prodeji celého areálu vrchlabské firmě D+D Real. Ta s poskytováním akutní péče nepočítá a nemovitosti chce využít k jiným účelům, informuje list ve své příloze pro Královéhradecký kraj. Jednání o prodeji deníku potvrdil jednatel firmy D+D Real Petr Dědek. Za jakou částku by měla firma nemocnici koupit, odmítl upřesnit."Mluvit o konkrétním využití objektu je předčasné. Je to ještě daleko. Nemocnici ale určitě provozovat nechceme a ani k tomu nemáme oprávnění," dodal Dědek.

Kupující firma chce uzavřít hlavní pavilon nemocnice s chirurgií, internou, dětským oddělením, gynekologií, porodnicí a oddělením akutní medicíny. Za dvacet milionů korun má být podle listu na prodej vybavení nemocnice včetně lékařských přístrojů, o něž už projevila zájem Masarykova městská nemocnice v Jilemnici. Ta si chce podle deníku pronajmout i nově opravenou historickou budovu vrchlabské nemocnice s lůžky následné péče, stanovištěm rychlé záchranné služby a některými ambulancemi.
"Jilemničtí radní už dokonce odsouhlasili přijetí úvěru na nákup a pronájem vybavení a schválili smlouvu s firmou D+D Real o pronájmu nemocniční budovy," informuje list.
V likvidaci nemocnice novému majiteli nic nebrání. "Na majitele nemocnice ve Vrchlabí se v současné době nevztahují žádné sankční postihy vyplývající z kupní smlouvy," uvedl mluvčí ministerstva zdravotnictví Mario Böhme.

Logo
Spustit audio