Sobotní Noční linka: Tohle mi nikdo neuvěří, ale opravdu se to stalo. Fakt!

19. říjen 2024

Jaký je váš nejneuvěřitelnější zážitek, který se vám skutečně stal? Jak na vaše vyprávění reagovali lidé kolem vás? Zažili jste někdy něco, co se zdálo být nadpřirozené nebo nevysvětlitelné? Máte zkušenost s nějakou extrémně nepravděpodobnou náhodou nebo shodou okolností?

Změnila tato událost nějak váš pohled na svět nebo život? Setkali jste se někdy se situací, kdy vám nikdo nevěřil pravdivý příběh? Jak jste se s tím vypořádali? Existuje nějaká historka z vašeho života, kterou se bojíte vyprávět, protože zní příliš neuvěřitelně? Zažili jste někdy něco, co by se dalo označit za „zázrak“? Jak reagujete na neuvěřitelné příběhy ostatních? Myslíte si, že jsou některé zážitky tak osobní nebo zvláštní, že je nelze plně předat slovy?

Neuvěřitelné příběhy a zážitky jsou fascinující součástí lidské zkušenosti. Psychologové tvrdí, že až 70% lidí zažilo alespoň jednou v životě něco, co považují za nevysvětlitelné nebo těžko uvěřitelné. Tyto zážitky mohou zahrnovat širokou škálu jevů od zdánlivě nadpřirozených událostí až po extrémně nepravděpodobné shody náhod. Zajímavé je, že vnímání „neuvěřitelnosti“ je často kulturně podmíněné a to, co je v jedné společnosti považováno za běžné, může být v jiné vnímáno jako zázrak. Tyto příběhy často slouží jako důležité mezníky v osobním životě jednotlivců a mohou mít významný vliv na jejich světonázor a přesvědčení.

Na vaše příběhy se v dnešní Noční lince z Prahy už teď těší Honza Macoun.

Volat do studia můžete na telefonní číslo 731 800 900 nebo psát na e-mail linka@rozhlas.cz, případně využijte webový formulář www.rozhlas.cz/linka.

autor: Honza Macoun
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.