Sběr projektů pro evropské fondy

25. září 2010

Až do posledního srpnového dne tohoto roku mohou potencionální zájemci na webových stránkách Krajského úřadu Královéhradeckého kraje (www.kr-kralovehradecky.cz/, odkaz Evropské fondy) nalézt, stáhnout si, vyplnit a zaslat na Krajský úřad formulář žádosti o předběžný zájem na realizaci projektového záměru s podporou strukturálních fondů EU, včetně pokynů k vyplnění žádosti o poskytnutí podpory.

Zároveň je na zmíněných webových stránkách vyvěšena výzva k předložení nabídky k účasti ve výběru organizací do poradenské a zpracovatelské sítě v regionu NUTS II - Severovýchod pro účely zajištění úkolů spojených s poskytováním podpor ze strukturálních fondů pro potřeby Společného regionálního operačního programu v období po vstupu Česka do EU do roku 2006.
Při čerpání podpory ze strukturálních fondů a kohezního fondu Evropské unie je zapotřebí, aby zde byly včas připraveny kvalitní projekty, které řeší cíle strukturální politiky EU. Nositelem těchto projektů může být kraj, ale i další subjekty, ať již z oblasti podnikání, obecních samospráv či neziskového sektoru. Cílem vyhlášení sběru projektů je vyhodnocení připravenosti existujících projektů v Královéhradeckém kraji směrem k jednotlivým opatřením Regionálního operačního programu a Sektorových operačních programů. Přihlásit se může každý, kdo má připraven projekt, o němž je přesvědčen, že má regionální význam, je v souladu s Programem rozvoje kraje a naplňuje cíle strukturální politiky EU, řekl 1. náměstek hejtmana Vladimír Derner.
Z přihlášených projektů bude následně zpracována databáze možných projektů vhodných k financování ze strukturálních fondů. Vybrané poradenské a zpracovatelské organizace budou zapojeny do školení zaměřeného na podporu konečných příjemců a zveřejněny na seznamu společností Královéhradeckého kraje zabývajících se problematikou strukturálních fondů.
Uzávěrka příjmu dotazníků a žádostí je 31. srpna 2003 na adresu Krajského úřadu Královéhradeckého kraje - Sekretariát NUTS II Severovýchod, doplnil Vladimír Derner.

Spustit audio