Rychnovský FAB začal dodávat autozámky i na Škodu Superb

24. září 2010

Zámkařská společnost FAB Rychnov nad Kněžnou začala v minulých dnech dodávat mladoboleslavské automobilce Škoda Auto zámkové vložky i na model Superb. Dosud FAB zámkové vložky dodával na fabie a obě řady octavií. ČTK to řekl generální ředitel FAB Vladimír Bayer. Hodnotu nového kontraktu nesdělil. Škoda Auto je v sortimentu autozámků pro rychnovský FAB klíčovým zákazníkem.

"Ziskem zakázky na limuzínu superb jsme si pozici u automobilky dál upevnili," uvedl Bayer. Superby Škoda Auto vyrábí v závodě Kvasiny, který je od Rychnova nad Kněžnou vzdálený jen několik kilometrů.
FAB, který patří švédské Assa Abloy, loni zvýšil prodej autozámků o 17 procent na 358 milionů korun. Dodávky pro automobilový průmysl se tak hlavní měrou podílely na růstu celkových tržeb o osm procent na dosud nejvyšších 816 milionů korun. Druhou část produkce FAB tvoří stavební zámky.
V autozámcích FAB loni v lednu začal s dodávkami pro automobily Ford a na letošek ještě chystá výrobu zámkových vložek pro nový model Volkswagenu Golf. Na českém trhu podnik zámky zásobuje firmy Karosa, Tatra, Zetor a Daewoo Avia.
Ve FAB nyní pracuje přes 800 lidí a podnik je trvale ziskový. Loni vykázal čistý profit 90 milionů korun.

Logo
Spustit audio