Rozhlasový režisér Pavel Krejčí byl oceněn medailí města Hradec Králové

29. říjen 2019

Česko slavilo vznik samostatného státu, sto jedna leté výročí si připomněly i lidé v Hradci Králové. Na Masarykově náměstí v centru města si pro ocenění za dlouholetou práci došly také desítky hasičů, policistů nebo strážníků hradecké Městské policie. Večer město ocenilo čtrnáct dalších osobností. 

V prostorách hradecké filharmonie proběhlo večer předání ocenění dalším 14 osobnostem. Mezi vyznamenanými byl také dlouholetý režisér Českého rozhlasu Hradec Králové Pavel Krejčí.

Rozhlasový a divadelní režisér Pavel Krejčí

V rozhlase působí od roku 1975, je absolventem divadelní fakulty pražské AMU a dodnes patří mezi nejuznávanější rozhlasové tvůrce. Jím režírované rozhlasové adaptace patří do zlatého fondu Českého rozhlasu. Za jím natočené Poláčkovy Hráče dostal Český rozhlas cenu Českého literárního fondu. V hradeckém rozhlase působí téměř 50 let a za tu dobu vytvořil jedinečný archiv publicistických a literárních pořadů. Spolupracoval také s divadly. V Klicperově divadle dodnes vzpomínají na jeho inscenace Albeeho Tří velkých žen a ve Východočeském divadle v Pardubicích mělo vloni premiéru jeho pásmo poezie, písní a vzpomínek Už ráno začal večírek věnované tvorbě básníka a překladatele Pavla Šruta.

17. ročník rozhlasové ankety Šarmantní osobnost roku - Eva Boudová a Pavel Krejčí
autor: baj | zdroj: Magistrát města Hradec Králové
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.