Rizoto s hlívou ústřičnou 12.12.2009
Suroviny:
1 hrněk rýže vhodné na rizoto, 2 lžíce olivového oleje, 1 menší cibule, hlíva ústřičná /podle chuti/ , 1/2 pórku, kmín, sojová omáčka, pepř a sýr na strouhání
Postup:
Na oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme na kousky nakrájenou hlívu ústřičnou. Dusíme! Pokud hlívu máte v kuchyni poprvé - tak pozor - určitě ji musíte dusit déle, než žampióny. Dusíme skoro doměkka, pak přidáme na kolečka nakrájený pórek a ochutíme kmínem, přidáme sůl, pepř a zakápneme sójovou omáčkou. Vše krátce orestujeme a vsypeme uvařenou rýži.
Těsně před podáváním posypeme strouhaným sýrem.
/Poznámka: pokud máte radši těstoviny, můžete je použít místo rýže. I tak je to chutné./
Vaříme s Habadějem v sobotu 12.12.2009 v 11:10 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.