Rekonstrukce silnice do Krkonoš skončí ještě před zimní sezonou

25. září 2010

Ještě před zimní sezonou skončí práce na první etapě rekonstrukce frekventované komunikace v Libereckém kraji - silnici z Turnova na Harrachov. Centra Železného Brodu a dalších měst na trase by měla být opět průjezdná už na konci října, i když práce budou ještě v listopadu pokračovat, uvedli zástupci dodavatelských společností Strabag a SaM silnice a mosty. Silnici z Turnova na Harrachov využívají hojně turisté k cestám do Jizerských hor a Krkonoš a také autodopravci k přepravě nákladů přes hraniční přechod v Harrachově do Polska.

Stavba výrazně komplikuje život ve všech městech na trase, nejhůře však na stavební práce doplatili letos obyvatelé Železného Brodu, kde opravy blokují dopravu a v centru města se tvoří dlouhé kolony automobilů. Lidé si navíc stěžují na všudypřítomný prach a hluk. "Radíme všem řidičům, aby pokud do Železného Brodu nemusejí, se městu raději vyhnuli," řekl starosta Václav Horáček.
Přiznal, že oprava průtahu byla nezbytná. Stavba přispěje ke zvýšení plynulosti dopravy v centru, kudy podle odhadů denně projíždí více než 10.000 automobilů, a také dopomůže k větší bezpečnosti chodců. Po stavbě budou podle Horáčka následovat úpravy chodníků u navazujících komunikací a na centrálním náměstí.
Podle dodavatelů je stavba rozložena do tří etap a skončit by měla na podzim 2005. Podobná situace, jakou letos prožívají občané v Železném Brodu, čeká v příštím roce obyvatele Tanvaldu na Jablonecku a nedaleké Desné.

Logo
Spustit audio