Rekonstrukce komunikace Gočárovy třídy v Hradci Králové

23. září 2010

Kope se, kope. Musí se. A když kopat ulici, tak, pokud to jen trochu jde, jenom jednou. Příkladem může být rekonstrukce komunikace Gočárovy třídy v Hradci Králové, která byla zahájena začátkem prázdnin. Kromě rekonstrukce povrchu dochází také k výměně vodovodního a kanalizačního řadu. Nové potrubí přinese nejen stabilitu v dodávce vody, ale dojde i ke snížení rizika výskytu poruch na řadech. "Práce s tím spojené si vyžádají několikahodinové přerušení dodávky pitné vody. Zaměstnanci Královéhradecké provozní den před plánovanou odstávkou informují obyvatele dotčených nemovitostí o předpokládané době odstávky", sdělila tisková mluvčí vodáren Radka Máslová.

Stávající vodovodní řady ze 60.-tých let minulého století jsou nahrazovány novým vodovodním řadem o profilu DN 200 z tvárné litiny. V souvislosti s pokládkou nového vodovodu budou vyměněny již nevyhovující vodovodní přípojky k jednotlivým objektům a propojeny s novým vodovodním řadem.
V délce cca 273 m tak bude umístěn nový vodovodní řad od náměstí Svobody na křižovatku k ulici K. H. Máchy (k autosalonu Honda) a dalších cca 70 m přibližně do poloviny Ulrichova náměstí. Rekonstrukce se dotýká přibližně 20-ti obytných domů včetně firem. Obnovena bude také část kanalizačního řadu z kameniny o profilu DN 400.
Náklady na akci, jejímž investorem je společnost Vodovody a kanalizace Hradec Králové, a. s., jsou cca 5 mil. Kč. Tato společnost investuje každým rokem do obnovy svých vodovodních a kanalizačních zařízení z vlastních prostředků více jak 100 milionů Kč.
Ukončení akce ze strany vodohospodářů je plánováno na konec srpna. Veškeré realizované práce koordinuje magistrát města Hradec Králové.

Spustit audio