Rady pro hospodyňky: Proč dát do oleje párátka a co dělat, když to přeženete s pepřem?
Pokud máte na sporáku nebo v troubě skvrny, které nejdou vydrhnout, zkuste na ně nalít ocet. Po několika hodinách je kyselina octová změkčí.
Při smažení se bude olej méně přepalovat a hnědnout, když do něj hned na začátku ohřevu přidáte několik párátek. Zašlé záclony před praním namočte alespoň na dvě hodiny do silné lázně z kuchyňské soli a potom běžně vyperte. Uvidíte, že opět najdou svoji bělost.
Podařilo se vám něco přepepřit? Stačí nakrájet jablko a chvíli v pokrmu povařit. Jeho ostrost se výrazně zmírní.
Míchaná vajíčka budou vláčná a jemná, když do nich při vaření přidáte lžíci minerální vody nebo sodovky.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.