Rady pro hospodyňky: Proč dát do oleje párátka a co dělat, když to přeženete s pepřem?

Pokud máte na sporáku nebo v troubě skvrny, které nejdou vydrhnout, zkuste na ně nalít ocet. Po několika hodinách je kyselina octová změkčí.

Při smažení se bude olej méně přepalovat a hnědnout, když do něj hned na začátku ohřevu přidáte několik párátek. Zašlé záclony před praním namočte alespoň na dvě hodiny do silné lázně z kuchyňské soli a potom běžně vyperte. Uvidíte, že opět najdou svoji bělost.

Podařilo se vám něco přepepřit? Stačí nakrájet jablko a chvíli v pokrmu povařit. Jeho ostrost se výrazně zmírní.

Míchaná vajíčka budou vláčná a jemná, když do nich při vaření přidáte lžíci minerální vody nebo sodovky. 

autor: Iva Hüttnerová
Spustit audio