Radost z pohybu a parta pohodových žen se smyslem pro humor. To jsou Chlumecké country baby

7. listopad 2018 10:02

Možná hledáte novou aktivitu, která by vyplnila váš volný čas. Co byste řekli country babám? Takový taneční spolek najdete v Chlumci nad Cidlinou. Každý týden se skupina nadšených žen schází v místní sokolovně. Věk ani profese přitom nehrají žádnou roli. Je jedno, jestli je vám třicet nebo šedesát. Jestli jste poštovní doručovatelka, kadeřnice, učitelka nebo zdravotní sestřička. 

To co je důležité, je radost z pohybu, chuť být v partě pohodových žen a mít smysl pro humor. To všechno vám totiž dokáže dobít baterky.

Trénink Chlumeckých country bab si užila i redaktorka Eva Boudová. Když se rozhlédla kolem sebe, viděla samé kostkované košile, vestičky a samozřejmě country opasky. Kde berou dámy všechnu tu pozitivní energii?

Orientální tanec je prý ideální pro formování ženského těla s důrazem na břišní svaly, paže a hrudník

Břišní tance

Orientální tanec původem z arabského světa je určený pro všechny věkové i váhové kategorie. Ženy ho tančí například na svatbách, při porodu nebo jen pro vlastní potěšení. Právě poslední možnost asi nejvíc platí pro účastnice úvodní lekce nového kurzu v Polici nad Metují.

„Nás to strašně baví. A tak nás to i nabíjí tou energií. My si tady odpočineme a zrelaxujeme. Přijdeme na jiné myšlenky a potom je doma veselo. Rozpumpuje nás to a doma pak z nás mají radost," smějí se Chlumecké country baby.

Jak dlouho už se fanynky country hudby a country tanců v Chlumci nad Cidlinou schází?
„Tancujeme už 5 let. Počátky byly takové, že naši manželé měli country kapelu. Tak jsme už s nimi tancovali. A postupně se přidávala další a další děvčata. Je to pro nás vyplnění volného času a ohromná relaxace. Vybijeme si i nabijeme energii a potom ještě následuje zhodnocení u pivečka."

Kolik členek Chlumeckých country bab v současné době tančí?
„Je nás momentálně 25. Máme i krásnou kroniku, tu si můžete prolistovat. Však se na všechno zeptejte naší šéfové," odkazují ženy na svou vedoucí Vlaďku Marešovou.

„Už je to pár let, co jsme začínali. Poprvé jsme tancovali v roce 1996. A od té doby jsme si řekly, když ti naši chlapi hráli, že přeci nebudeme čekat a koukat, až nás přijde vyzvat k tanci nějaký opilec a začaly jsme tancovat samotné. Zjistily jsme, že ty muže k tomu vlastně ani nepotřebujeme," vysvětluje Vlaďka Marešová.

A dodává: „Tancovat se dá v každém věku. A když u nás začíná někdo starší tančit, tak my ho prostě roztančíme. Je prostě zapotřebí se tance nebát a jít do toho. A nikdy není pozdě!"

Radost z pohybu a parta pohodových žen se smyslem pro humor. To jsou Chlumecké country baby
autoři: Eva Boudová , baj
Spustit audio

Související