Radnice se staví k podpoře oslav příchodu Nového roku různě

25. září 2010

Města v Královéhradeckém kraji se k oslavám příchodu nového roku staví rozdílně. Zatímco například radnice v Hradci Králové zaplatí za ohňostroj na Velkém náměstí 200.000 korun, především menší radnice na podobnou zábavu nepřispívají. Vyplynulo to z ankety ČTK. V Hradci Králové se na Velkém náměstí bude 31. prosince konat tradiční silvestrovská akce První vteřiny spolu. Její součástí byly v předchozích ročnících pokusy o zápis do Guinnessovy knihy rekordů, letos však na programu žádný rekord není. "Program akce je letos klidnější, o ohňostroj ale obyvatelé Hradce Králové nepřijdou," uvedla mluvčí radnice Petra Krátká.

Ohňostroje se dočkají také lidé v Náchodě, kde radnice připravuje silvestrovskou slavnost na Masarykově náměstí. Město počítá s tím, že za ohňostroj zaplatí přibližně 50.000 korun. Pyrotechnika osvítí také náměstí v České Skalici na Náchodsku.
Naopak bez podpory radnice se musejí obejít oslavy například v Chlumci nad Cidlinou na Hradecku a v Peci pod Sněžkou na Trutnovsku. "Město se na žádných silvestrovských oslavách nepodílí. Funguje tu mnoho podnikatelů, kteří oslavy příchodu Nového roku organizují. Je zbytečné, aby radnice platila další akci," řekl ČTK tajemník radnice v Peci Michal Berger.

Logo
Spustit audio