Pudinkový pohár. Třeba maminkám k jejich svátku
Jemná chuť, snadná příprava, krásný vzhled, to je výzva pro všechny děti, které chtějí maminkám k jejich svátku udělat radost a společně si pochutnat. Ty děti, které si ještě na samostatnou přípravu tohoto dezertu netroufnou, těm jistě pomůže tatínek nebo starší sourozenec.
- 500 ml mléka
- 1 vanilkový pudink
- 100 g krystalového cukru
- 250 g měkkého tučného tvarohu ve vaničce
- 250 g ovoce (jahody, maliny, borůvky, banán, …čerstvé, kompotované nebo mražené)
- 250 ml šlehačky
- dětské piškoty nebo keksy, čokoládové bonbony, kousky čokolády apod.
- několik kousků ovoce na ozdobu
Podle návodu uvaříme vanilkový pudink, při jehož přípravě však použijeme
100 g cukru, což je větší množství, než je v návodu uvedeno. Ještě horký pudink nalijeme do větší mísy a přes mísu přetáhneme mikroténovou fólii, pod kterou ho necháme vychladnout. Fólie zabrání tomu, aby se na povrchu pudinku vytvořil škraloup.
Do studeného pudinku přidáme měkký tvaroh a dobře našleháme, stačí kovovou metličkou. K tomuto krému přidáme nadrobno nakrájené ovoce a promícháme. Do mísy nebo pohárových sklenic vrstvíme krém a prokládáme ho piškoty nebo keksy. Necháme dobře vychladit a před podáváním ozdobíme ušlehanou šlehačkou a ovocem, čokoládou apod.
Miroslava Kuntzmannová
Původním povoláním zdravotní laborantka, ale vaření ji baví už od dětství. Od roku 1994 vydává populární kuchařské knihy i videa. Spolupracovala s Jiřinou Bohdalovou a jako první u nás napsala i kuchařku ze seriálového prostředí Recepty z Ulice.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
![slovo_nad_zlato.jpg slovo_nad_zlato.jpg](https://hradec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/19c0a47caca04bb76b27ba3edcdf74cd.jpg?itok=1i0_J3I_)
![](https://hradec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/e2afc965669332fc5318f1eaa402a4b5.jpg?itok=i3X2CUFb)
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.